No products in the cart
Οσπριάδα Κρήτης
Συστατικά
1 πακέτο οσπριάδα Κρήτης 500γρ
2 ξερά κρεμμύδια
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σουπας πελτέ τομάτας ΜΕΣΗΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας ζαχαρη
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά καυτερή μικρή
Λουκάνικο χωριάτικο περίπου 250 γραμμάρια
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Φυσικό αλάτι θάλασσας Καπρής
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Για το σερβίρισμα
Προσθέτουμε υγρά ανάλογα πόσο χυλωμενη τη θέλουμε στο τελικό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε με παξιμάδι και λεμόνι,
Οσπριάδα Κρήτης
Μεθοδος Εκτελεσης
Από το βράδυ βάζουμε την οσπριάδα σε λεκάνη με νερό και αλλάζουμε δύο νερά μέχρι το πρωί.Τα όσπρια μας θα φουσκώσουν.
Βάζουμε εκ νέου σε μια κατσαρόλα τα όσπρια με νέο νερό να πάρουν μια πρώτη βραση, τα σουρωνουνε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τσιγάριζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο,τις δύο πιπεριές και το καρότο.
Στην ίδια κατσαρόλα που ταιγαρισαμε αυτά ρίχνουμε την οσπριάδα χωρίς νερό να πάρουν όλα μαζί ένα τσιγαρισμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, παπρικα και το δεύτερο κρεμμύδι στο τρίφτη όμως.
Μόλις αρχίσουν και πάρουν βραση,προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και βράζουμε για 45 λεπτά σε μετρια φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι περνάμε τα λουκανικα να ζεματιστουν και όπως είναι με το ζουμί τους τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με την οσπριάδα.
Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τον πελτέ,το χυμό ντομάτας,το χυμό από ένα λεμόνι τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά για ακόμα 35-40 λεπτά ανάλογα τη κουζίνα μας.
Στο τέλος, προσθέτουμε 4 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αφήνουμε να χυλωσει.