No products in the cart
Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή
Συστατικά
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
4 Σκορδά τουρσί ΜΕΣΗΝΙΑΚΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ
1 μικρό κρεμμύδι
Λίγο Μαϊντανό
2 Πιπεριες τουρσί πράσινες
1 κουταλια σούπας μαρμελαδα καυτερή πιπεριά ΜΕΣΗΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Φυσικό αλάτι θάλασσας ΚΑΠΡΗΣ
πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
120 γραμμάρια φέτα μαλακή
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με λίγο χαβιάρι βάλσαμικου από πάνω.
Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή
Μεθοδος Εκτελεσης
Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά, τις τρυπάνε ελαφρά περιμετρικά με πιρούνι και τις βάζουμε σε αλουμινόχαρτο σε προθερμασμενο φούρνο στο αέρα στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτα.
Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε στο γκριλ για δέκα λεπτά να αρπάξουν απέξω η μπορούμε να τις καψαλήσουμε σε γκαζάκι,να πάρει αυτή τη μυρωδιά του ‘καμένου’ εξωτερικά ο φλοιός τους.
Στη συνέχεια τις αφήνουμε λίγο να ηρεμήσουν και να βγάλουν περιττά υγρά.
Σε ένα μπολ τις μαδαμε,κυρίως κρατάμε τη ψίχα τους.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό,πιπεριές τουρσί,σκόρδο τουρσι και κρεμμύδι και όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και με πιρούνι πολτοποιούμε προσθέτωντας σιγά σιγά λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει η σαλάτα μας τη ‘λαμψη” που πρέπει.
(Μπορεί να γίνει και χρήση σε multimixer αλλά το αποτέλεσμα στο χέρι είναι καλητερο)