No products in the cart
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Συστατικά
Για τη ζύμη
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (όχι άπαχο)
7 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1,5 κούπα τριμα φρυγανιάς με σκόρδο ΕΡΩΦΙΛΗ
1 αυγό
Αλάτι θάλασσας ΚΑΠΡΗΣ
Πιπέρι
Μισή κούπα κόκκινο κρασί
Για τη σάλτσα
2 ποτήρια Κόκκινο κρασί
Δύο κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας ΜΕΣΗΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
Δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Μεθοδος Εκτελεσης
Στη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά μαζί και πλάθουμε με το χέρι.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζυμη με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες να δέσουν τα υλικά οι γεύσεις μαζί.(όσο παραπάνω αφήσουμε τόσο πιο ωραία γεύση θα αποκτήσει η ζύμη)
Στη συνέχεια σε καυτό ελαιόλαδο,αφού τα έχουμε πλάσει σε σχήμα κεφτεδάκια με το χέρι και τα έχουμε ‘ελαφρά” αλευρώσει, τα τηγανίζουμε το 60% να είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί,και σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα φτιάχνουμε τη σάλτσα με τα υλικά που έχουνε αναφέρει.
Μόλις πάρει βράσει η σάλτσα και ομογενοποιηθούν τα υλικά της τοποθετούμε ένα ένα τα κεφτεδάκια μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και είναι έτοιμα τα σουτζουκάκια μας.