No products in the cart
Κουνουπίδι πανέ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κουνουπίδι
- 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.σ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
Κουνουπίδι πανέ
Μεθοδος Εκτελεσης
Για να προετοιμάσετε την νόστιμη συνταγή με το τηγανητό κουνουπίδι, ακολουθήστε τα εξής βήματα: Αφού αφαιρέσετε τα περιττά φύλλα και τον κοτσάνη από το κουνουπίδι, κόψτε το σε μεσαίου μεγέθους τμήματα. Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 4-5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφού τα στραγγίξετε καλά, ανακατεύετε τα τμήματα του κουνουπιδιού με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για επιπλέον γεύση. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάτε με δύναμη ένα αυγό, προσθέτοντας λίγο νερό για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη κρέμα. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε τυρί, ανακατέψτε το με τη φρυγανιά. Βουτάτε κάθε τεμάχιο του κουνουπιδιού πρώτα στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε επαρκή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν είναι καυτό, προσθέτετε τα παναρισμένα τεμάχια του κουνουπιδιού. Τηγανίζετε μέχρι να λάβουν ένα χρυσαφένιο χρώμα γύρω γύρω. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρεθεί το περιττό λάδι. Στο τέλος, προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι από πάνω για να σερβίρετε. Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!